Vse, kar je lepo, se enkrat konča. Tako se je v soboto, 22. oktobra, končalo tudi obdobje čudovitega jesenskega vremena.
Ob 10. uri smo se zbrali pred šolo za odhod na državno prvenstvo v uličnem teku za učence in učenke osnovnih in srednjih šol.  Na poti v Ljubljano so se nam pridružili še učenci OŠ Tržišče in učenki OŠ Krmelj in z velikimi pričakovanji ter obilico treme smo nadaljevali pot proti Ljubljani. 
Po prihodu v Ljubljano smo poiskali primerno mesto v podhodu Slovenske ceste,  kjer smo odložili opremo in odšli na ogled proge. Z negotovostjo smo zrli v nebo in upali, da bo vreme zdržalo, kajti učenci so bili razdeljeni v kar 8 tekmovalnih kategorij s štartnim intervalom 15 minut, tako da je samo tekmovanje trajalo precej dolgo.
Učenci so dobili časovni razpored ogrevanja, po ogrevanju smo jih  pospremili v štartne cone, kjer so čakali približno pol ure do svojega štarta.
Glede na to, da smo imeli učence v sedmih tekmovalnih kategorijah, je bilo samo tekmovanje precejšen logistični zalogaj, kjer so bili starši v veliko pomoč, za kar se jim zahvaljujem.
Prva je na sceno stopila Ajda Budna, ki se je kljub bolezni odlično borila s  progo in konkurenco, saj je vodila do zadnjih nekaj metrov, kjer jo je zasledovalka prehitela. Potem pa se je zgodilo tisto, česar smo se najbolj bali, začelo je deževati, tako da sta Gal Dolmovič in Žan Špec dočakala štart že precej premočena, kakor tudi Kiara Blatnik, ki je prav tako morala priznati premoč sotekmovalki v ciljnem šprintu. Enake pogoje sta imela tudi Jan Dolmovič in Aljaž Moškon. Jan je svojo odlično pripravljenost kronal z drugim mestom. Z nastopom Nike Radej pa se je začel pravi naliv, ki mu niso ušli niti Vik Starič, Luka Kosar in Tjaša Radej, za nameček pa se je tudi ohladilo in pričel je pihati močan veter. Tjaša se  je kljub temu s svojo nepopustljivostjo in trdno voljo v cilju veselila drugega mesta.
Po posameznih nastopih smo seštevali točke naših tekmovalcev in na koncu prišli do rezultata 86 točk in z nestrpnostjo smo pričakovali razglasitev ekipnih rezultatov. In uspelo nam je! Ekipa naših učencev, za katero se je upoštevalo 8 najboljših uvrstitev, se je zavihtela na zmagovalni oder z osvojitvijo drugega mesta. Uspeh je izjemen, vendar z grenkim priokusom, kajti posamezna zmaga se nam je dvakrat izmuznila v zadnjih metrih 1800 metrov dolge proge.
Tekmovalke in tekmovalci pa si zaslužijo vse čestitke in pohvale za borbenost in rezultat.

Rezultati:

učenke 6. razred
Ajda Budna                 2. mesto
 
učenci 7. razred
Gal Dolmovič            17. mesto
Žan Špec                    79. mesto
 
učenke 7. razred
Kiara Blatnik               2. mesto
 
učenci 8. razred
Jan Dolmivič               2. mesto
Aljaž Moškon            74. mesto
 
učenke 8. razred
Nika Radej                17. mesto
 
učenci 9. razred
Vik Starič                     8. mesto
Luka Kosar                36. mesto
 
učenke 9. razred
Tjaša Radej                2. mesto
 
Ekipno osnovne šole
Oš Blanca                   2. mesto
 
 
 
(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)