V letošnjem šolskem letu 2022/23 smo kot ustanova ponovno vstopili v projekt Pasavček, ki ga organizira JAVNA AGENCIJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARNOST PROMETA.  

Osnovni namen projekta je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura projekta je lik Pasavčka, ki na prijazen način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet! 

Na šoli smo pri razrednih aktivnostih pomen varnostnega pasu velikokrat izpostavili, prav tako v učnih sklopih, ki jih obravnavamo pri pouku. 

V sklopu projekta smo sodelovali tudi s PP Sevnica. Gospod policist je učence od 1. – 5. razreda obiskal 17. 2. 2023. Prišel je z namenom, da jim predstavi in prikaže, kako zelo pomemben je varnostni pas. Predstavil nam je, zakaj je varnostni pas pomemben, kaj se lahko zgodi, če nismo pripeti, kakšen je pravi način pripenjanja na (otroškem) sedežu. Na koncu smo izvedli tudi demonstracije pravilnega pripenjanja v šolskem kombiju. Predstavitev je bila dopolnjena s pripomočki, ki jih je prinesel s seboj. To so bila posebna očala, ki simulirajo, kako vidijo vozniki v času, ko so pod vplivom alkohola ali so utrujeni. 

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)