Naša šola je vključena v vseslovenski projekt Digitrajni učitelj. Gre za inovativni projekt, ki dviguje kompetentnost strokovnih delavcev v izobraževanju na področju digitalne, trajnostne in finančne pismenosti ter vzpostavlja aktivne samoučeče se skupnosti na šoli.

»Digitalno izobraževanje pomeni ustvarjanje učnega okolja, ki omogoča smiselno, varno in interaktivno uporabo digitalne tehnologije. Cilj je dvigniti znanje in kompetence vseh udeležencev izobraževanja, s poudarkom na ustvarjalnosti in inovativnosti. To vključuje tudi izkoriščanje priložnosti, ki jih ponuja digitalna tehnologija, in obvladovanje izzivov, ki jih prinaša,« poudarja minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.

 

Vizija projekta Digitrajni učitelj:

Vizija projekta je vzpostaviti mednarodno priznan sistem profesionalnega razvoja strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki postavlja v središče učečo se osebo, ki jo uspešno pripravlja na izzive prihodnosti ter vzgaja v samostojno in do okolja ter družbe odgovorno osebo.

 

Cilji projekta Digitrajni učitelj:

  • v treh letih uspešno usposobiti najmanj 20.000 strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju za krepitev digitalnih kompetenc, kompetenc za trajnostni razvoj ter finančne pismenosti;
  • vzpostaviti več kot 40 razvojnih skupin ter usposobili 700 multiplikatorjev, 130 svetovalcev VIZ in do 1400 prenašalcev znanja;
  • vzpostavili aktivne samoučeče se skupnosti VIZ, ki bodo imele trajnostni učinek tudi po izteku projekta financiranja z namenom kontinuiranega profesionalnega razvoja in prenosa v prakso.

 

Projekt vodi založba Rokus Klett s pridruženimi partnerji. 

Več informacij o  projektu najdete na digitrajni.si.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)