1. oktober je bil za Sevnico poseben dan, saj smo tekli za dober namen. Namen športno-rekreativnega in družabno obarvanega dogodka, katerega glavni organizator je Center za krepitev zdravja ZD Sevnica, je ozaveščanje in podpora obolelim za rakom dojk. Tudi Občina Sevnica več let podpira in sodeluje v tovrstnih aktivnostih.

Prireditev so pod taktirko zborovodkinje Marte Siter s himno Rožnatega teka otvorili MPZ OŠ Blanca, katero je uglasbil skladatelj Robert Kamplet. Besedilo je napisala članica Europe Donne Mojca Andrejaš.

Športni dogodek je bil dobrodelne narave. Obiskovalci so sodelovali s hojo ali tekom. K ogrevanju so se pridružili športniki: rokometaš Marko Sintič, nogometaš Gregor Sikošek, športni pedagog OŠ Blanca Franci Kranjec ter maskoti Lisička in Žogica. Pri stojnici Centra za krepitev zdravja so lahko obiskovalci opravili meritve telesne sestave in krvnega tlaka. Pri stojnici fizioterapije so lahko izmerili moč v rokah in preverili funkcijsko zmožnost vstajanja s stola. Prizorišče so krasile stojnice KŠTM Sevnica, na katerih so se predstavile predstavnice Europe Donne – slovenskega združenja za boj proti raku dojk, Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja, Enota vrtca OŠ Blanca, Aktiv kmečkih žena Blanca, Rotaract klub Sevnica, Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov, Center za duševno zdravje odraslih in referenčne sestre.

Vzgojiteljice Enote vrtca OŠ Blanca so pripravile animacijski kotiček za otroke, ŠD Sporti pa je doniralo napihljivo igralo za najmlajše. Dogajanje na prireditvi so z glasbenimi vložki popestrili ansambel Plamenci.

Na dogodek se je prijavilo 182 oseb (hoja 64 oseb, otroški tek 54 oseb, tek na 3 km 35 oseb, tek na 5 km 29 oseb).

Dobrodelna sredstva so v obliki donacij in štartnin namenjena Šolskemu skladu OŠ Blanca, Europi Donni ter Posavskemu in obsoteljskemu društvu za boj proti raku.

V tem dnevu je za obiskovalce dogodka KŠTM Sevnica odprl vrata sevniškega gradu in povabil k ogledu starega mestnega jedra.

Ob zaključku dogodka je gospa ravnateljica OŠ Blanca, Ksenija Juh, slavnostno predala soorganizacijo Rožnatega teka za leto 2024 gospe ravnateljici OŠ Tržišče, Mateji Repovž Lisec.

Zahvaljujemo se vsem staršem, otrokom ter zaposlenim OŠ in Enote vrtca Blanca, ki so soustvarili tradicionalni dobrodelni dogodek. Tecimo naprej. Pomembna sta pot in končni cilj – zmaga.

Besedilo: M.S., R.A., M.S.

Foto: Sabina Košir

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)