V torek, 20.2. 2018, so imeli učenci šestega in sedmega razreda tehniški dan – Kaj jemo?

Za začetek šolskega dne je diplomirana medicinska sestra Mojca Vidmar pripravila predavanje o zdravi prehrani, s katerim so ponovili prehransko piramido in smernice zdravega načina prehranjevanja. Nato so se razdelili v dve skupini. Prva skupina je z učiteljem Romanom izračunala energijsko in hranilno vrednost živil slovenskega tradicionalnega zajtrka (med, maslo, kruh, mleko in jabolko), tisti bolj vešči računanja,  pa še za kosilo. Druga skupina je z učiteljico Olgo pripravila zdrave in okusne prigrizke iz različnih namazov, kot so zeliščni, tunin, drobnjakov, sirni in jajčni namaz.

V drugem delu so učenci določevali vsebnost sladkorja v različnih živilih v naši prehrani. S pomočjo praznih embalaž živil so izračunali količino sladkorja v posameznem živilu, jo natehtali v lončke ter prilepili k embalaži. Učenci so bili nad rezultati vsebnosti sladkorja v živilih presenečeni, saj se niso zavedali koliko skritega sladkorja zaužijemo z nezdravo prehrano.

Dan so zaključili z degustacijo zdravih prigrizkov in osveščanju o zdravem načinu prehranjevanja.

 

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov 1)