V petek,  5. 1. 2023, smo imeli kulturni dan. Zjutraj smo se zbrali v garderobi in odšli peš do Železniške postaje Blanca.

Z vlakom smo se odpravili do Zidanega Mosta, v Zidanemu Mostu smo prestopili ter se odpravili proti Celju. Od železniške postaje v Celju smo se skozi mestne ulice peš odpravili do Muzeja novejše zgodovine. Ko smo vstopili, smo odložili nahrbtnike in bunde ter odšli v jedilnico, kjer smo pojedli zajtrk in se odpravili v otroški muzej Hermana Lisjaka.

 V muzeju smo se najprej naučili različnih pozdravov iz drugih držav, se pogovarjali o bontonu, pogledali različne vrste klobukov in si ogledali filmčke.

 Nato smo si ogledali različne igrače, tam so bile tudi igre in Hermanov brlog z njegovim drevesom. Sprehodili smo se po muzeju in se naučili pripraviti mizo za posebne dogodke. Oblekli smo fantka in punčko po izbrani temi na vrtečem kolesu, ogledali smo si stara oblačila, pribor, telefone, športne pripomočke, stole za v gledališče. Proti koncu smo si izdelali vsak svojo namizno igro. Ko smo izdelali igro, smo imeli čas za igro po muzeju.

 Igra se je kmalu zaključila, vzeli smo nahrbtnike in bunde ter se odpravili v Hermanovo trgovino, kjer smo si lahko kupili spominek.

Skupaj smo odšli do tlakovane celjske zvezde, pri zvezdi smo se z učiteljicama Matejo in Mojco dogovorili, da se lahko 20 min sprehodimo po ulicah. Čas je zelo hitro minil, odšli smo do železniške postaje Celje in počakali na vlak, ki nas je popeljal do Blance.      

Kulturni dan v Hermanovem brlogu je bil zelo zanimiv. Veseli pa smo bili, ko sta nas učiteljici pohvalili, da smo bili zelo pridni.

Zapis: Hana Belinc, 5. razred

Foto: Mateja Strnad in Mojca Hojski

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)