Pomena branja in razvijanja bralne kulture se še posebej zavedajo  na Javni agenciji za knjigo RS, zato so tudi letos, že sedemnajsto leto,  omogočili izvedbo projekta Rastem s knjigo vsem sedmošolcem slovenskih OŠ in dijakom prvih letnikov SŠ.

Tako so  tudi učenci naše šole v sredo, 11. januarja, obiskali najbližjo splošnoizobraževalno knjižnico v Sevnici. Med knjižnimi policami sta jih vodili knjižničarki Tina in Joža, ki sta jih spoznali z uporabo virtualne knjižnice in programa Cobiss, knjigomatom, postavitvijo in vrstami knjižničnega gradiva, domoznansko zbirko s faksimili. Kot posebnost knjižnice pa je učence še posebej navdušila knjižnica semen, v kateri si lahko izposodimo semena in sami vzgojimo rastline.

V kratkem filmčku so spoznali knjigo Reformatorji v stripu ali kako smo Slovenci dobili prvo res doooolgo knjigo (in eno krajšo, ki je opisala, kako pišemo) Boštjana Gorenca in Jake Vukotiča. Kot je zapisano v uvodu med platnicami, »želijo s projektom vsakega bralca popeljati na bralno potovanje, polno novih znanj, ustvarjalnosti in zabave. To knjižno darilo naj te spodbudi k odkrivanju vrhunskih del slovenskih avtorjev. Naj bo branje užitek!«

 

                                                                                                              koordinatorka projekta

                                                                                                              Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)