Tudi letos učenci od 1. do 5. razreda sodelujemo v projektu Pasavček. Namen projekta je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura projekta je lik Pasavčka, ki na prijazen način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet! 

V torek, 24. 10. 2023, nas je obiskal gospod policist Jože Budna iz PP Sevnica, z njim pa je prišel tudi Pasavček. Učenci 2. in 3. razreda so se z njima odpravili na sprehod po Blanci in ponovili, kako se pravilno in previdno prečka prehod za pešce.

Nato pa so se vsi učenci od 1. do 5. razreda v šolskem kombiju pripeli z varnostnim pasom. Pripenjanje sta nadzorovala policist in Pasavček. Vsak učenec je dobil povratno informacijo o tem, kako se je pripel. Ugotovili smo, da bodo morali biti nekateri učenci, predvsem najmlajši, pri pripenjanju bolj pozorni na pravilno nastavitev varnostnega pasu. Tistim, ki se niso pravilno pripeli, je policist povedal in pokazal, kaj se lahko zgodi, če niso pripeti pravilno. Upamo, da si je čim več učencev zapomnilo, na kaj morajo biti odslej pozorni. Zagotovo jih bomo o tem še ozaveščali.

Fotografije: Mateja Strnad, Majda Stopar in Darja Požun

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)