V šolskem letu 2015/2016 že desetič po osnovnih šolah poteka nacionalni projekt »Rastem s knjigo OŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu« . Pri tem vsako leto sodeluje tudi naša šola, zato smo v sredo, 25. 11. 2015, s sedmošolci obiskali nam najbližjo splošnoizobraževalno knjižnico v Sevnici.

Cilj projekta je spodbujanje bralne kulture, zato so učenci ob ogledu v dar dobili knjigo pisatelja Damijana Šinigoja Iskanje Eve, ki je prejela nominacijo za večernico 2015, nagrado za najboljše izvirno otroško ali mladinsko delo preteklega let.

Učenci so bili z obiskom zelo zadovoljni, kar povedo tudi njihovi zapisi.

Nina Grabenšek Kadilnik

 

Imeli smo s lepo in se  naučili, kako poiskati knjižnico na spletu. Videli smo tudi domoznanstveno učilnico.

(Aljaž Lužar)

Všeč mi je bilo, saj sedaj vem, kako si lahko rezerviraš knjigo preko spleta. Knjižničarka nam je tudi povedala nekaj o vsakem oddelku. Najlepše pa je bilo, ko smo za vzpodbudo za branje vsi dobili knjigo.

(Lorela Očko)

 

Najprej smo sedli v otroški kotiček, kjer smo izvedeli veliko o knjižnici, npr. kdaj je bila otvoritev, koliko gradiva imajo, kaj pomenijo nalepke na hrbtu kn jig … Res mi je bilo všeč, ko smo z računalnikom  iskali knjige in reševali naloge.

(Beno Krnc)

Razdelili smo se v dve skupini. Prva se je naučila uporabljati spletno stran COBIB, v drugi smo se pogovarjali o knjižnici. Nato smo se zamenjali. Na koncu smo odšli v predstavitveno dvorano, kjer smo si pogledali kratek film.

(Staša Strnad)

Naučili smo se, kdo dela v knjižnici, kaj vse nam nudijo in kako se v knjižnici obnašamo.

(Anika Teraž)

Naučil sem se uporabljati elektronsko knjižnico.

(Jan Hočevar)

Knjižničarka Alenka nas je naučila, kako se uporablja spletni program COBISS, s katerim lahko iščeš knjige po spletu. Knjižničarka Tina pa nam je predstavila zgodovino knjižnice in opisala, kako obratuje. V Knjižnici se najde gradivo za vsakogar.

(Blaž Slemenšek)

 

Knjižničarki Tina in Alenka sta nam predstavili knjižnico. Iskali smo gradivo in reševali učni list s programom COBISS.  Na koncu smo se zahvalili in odšli na vlak.

(Jan Dvoršak)

 

(Skupno 464 obiskov, današnjih obiskov 1)