V soboto, 6. 4. 2019, so se učenci planinskega krožka skupaj z učiteljico Sašo Martinčič in ostalimi osnovnošolskimi planinci sevniške občine podali na Donačko goro.

Z avtobusom smo se pripeljali do Rudijevega doma in se najprej malo okrepčali. Nato pa krenili po makadamski poti. Kmalu smo prišli do informativne table, ki označuje začetek pragozda. Opazovali smo rastje in ga primerjali s tistim, ki ga vidimo v naših gozdovih. Opazili smo bukve, ki segajo visoko pod nebo, pa tudi veliko podrtega drevja in razpadajočega lesa. Na poti do vrha Donačke gore smo opazili tudi spominsko ploščo, ki je postavljena v spomin dr. Ernstu Froelichu, ki je leta 1853 nadelal pot na Donačko goro. To je bila tudi prva označena planinska pot v Sloveniji. Kmalu smo prišli na vrh, ki je bil danes zavit v meglo, tako nismo videli čudovitih razgledov. Od tu naj bi se videlo vse do osrednjih Kamniško Savinjskih Alp in do Pohorja.

Z veseljem in ponosom so si učenci žigosali planinske dnevnike, se družili in sklepali nova poznanstva.

Med potjo proti domu smo naredili še kratek postanek v Podčetrtku in si na Jelenovem Grebenu ogledali jelene in muflone. Z navdušenjem smo jih hranili in božali.

Polni novih doživetij se že veselimo majskega pohoda.

 

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)