Za nami je že prvi teden novega šolskega leta. Tudi OŠ Blanca je, kot vse druge slovenske šole,  2. septembra odprla vrata učenosti. Prav poseben je bil ta dan za petnajst otrok in njihovih družin, ki so simbolno s skokom v prvi razred postali prvošolci. Nova znanja in veščine jih bosta učili učiteljici Saša Martinčič in Tina Strnišnik, ki sta jih sprejeli v družbi gospoda ravnatelja mag. Vincenca Freceta. Učenci gledališkega krožka so pod mentorstvom učiteljice Saše že prejšnji teden vadili glasbeno pravljico Miška želi prijateljstva, in jo tako na ta prvi šolski dan odigrali prvošolcem. Sledil je kratek skeč obeh učiteljic, v katerem sta se predstavili, vse od službe do hobijev. Učenci pa so narisali sebe na prvi šolski dan in povedali, česa se veselijo in česa jih je strah. Najbolj se veselijo športne vzgoje in igre, strahu pa sploh ne poznajo. Torej bo šolsko leto zagotovo pestro.

Dan je bil seveda nekaj posebnega tudi za vse ostale, ki so modrejši in pametnejši stopili še stopničko višje, v višji razred.

Da pa je promet na Blanci in v okolici šole potekal varno, so skrbeli veterani PGD Blanca, ki se jim najlepše zahvaljujemo. Z nami so bili cel teden in tako opozarjali na varno in strpno udeležbo v prometu.

Vsi delavci šole se bomo potrudili, da bo tako za učence kot starše to leto bogato z novimi izkušnjami, znanji, spretnostmi, prijateljstvi in še čim. Naj bo uspešno.

 

Foto: S. Košir, T. Strnišnik, M. Stopar, S. Martinčič

(Skupno 735 obiskov, današnjih obiskov 1)