Danes je OŠ Blanca obiskal cenjeni literarni ustvarjalec mag. Ivan Sivec.

Pisatelj Ivan Sivec je rojen 23. maja leta 1949 v Mostah pri Komendi, zdaj živi in ustvarja v Mengšu. Napisal je 51 knjig za mladino in 95 za odrasle, več sto pravljic in humoresk. Po njegovih delih so bile uprizorjene številne radijske igre in drame. Po mladinskem romanu Pozabljeni zaklad je bil leta 2001 posnet celovečerni mladinski film z enakim naslovom, nastala pa je tudi televizijska nadaljevanka v treh delih. Film si je ogledalo več kot 25.000 gledalcev in je zato dobil najvišje slovensko priznanje za gledanost – zlato rolo.

 

Magister  Ivan Sivec je najbolj plodovit pisec besedil za narodnozabavno in zabavno glasbo. Napisal je več kot 2.500 besedil. Prejel je več kot ducat nagrad na ptujskem, števerjanskem, graškogorskem, mariborskem festivalu in na drugih najpomembnejših tekmovanjih narodnozabavne in zabavne glasbe. Besedila piše za vse vodilne in tudi mlajše glasbene skupine.

 

Učenci od 1. do 5. razreda so v okviru kulturnega dne pripravili kratek uvodni program, ki je zajemal različne poustvaritve Sivčevih del. Gosta je otroški šolski zbor pozdravil s pesmijo Čarobne besede, katere avtor je on sam. Petošolci pa so se tokrat preizkusili v povezovanju programa.

Učenci so spoznavali pisateljeva dela primerna njihovi starostni stopnji.  Prvi razred skupaj z učiteljicami Sašo, Tatjano in Sabino so ustvarili animacijo po knjigi Abeceda se potepa, drugošolci z učiteljico Ksenijo pa so uprizorili lutkovno predstavo po predlogi knjige Zabava na nebu. 3.,  4. in 5. razred pa so poustvarjali po ogledanem nagrajenem mladinskem filmu.

 

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)