Nacionalni mesec skupnega branja ’18 je sad prizadevanj za širjenje in poglabljanje bralne kulture na Slovenskem, v zamejstvu in med izseljenci. Letošnji, prvi NMSB, se je začel 8. septembra, na mednarodni dan pismenosti, in je trajal do 8. oktobra, ko se zaključil tudi Teden otroka. Cilj projekta je dvig  kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev Slovenije, slovenskih zamejcev in izseljencev. Tudi učenci in učitelji naše šole smo se pridružili vseslovenski akciji skupnega branja.

Učenci višje stopnje so tihemu samostojnemu branju v preteklih tednih vsak dan namenili po deset minut izbrane šolske ure, učencem od 1. do 3. razreda pa so izbrano knjigo v nadaljevanjih brale razredne učiteljice. Marsikdo od učencev je tako na tak način v celoti ali večini prebral knjigo za bralno značko ali vsaj povečal motivacijo za branje.

Ob tem smo uradni dan začetka branja za bralno značko 17. septembra na rojstni dan pisatelja Franceta Bevka, ki je tudi dan zlatih knjig, počastili s kratkim prispevkom  po šolskem radiju.

Naj velja Bevkova misel, da je dobra knjiga zlata knjiga. Tudi po zaključku projekta si lahko zadamo za cilj, da beremo vsak dan, beremo več, beremo skupaj!

Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)