V ponedeljek, 21. 8., in torek, 22. 8., smo se nekateri člani skupine Pedagogika 1: 1 udeležili strokovne ekskurzije v Linz, kjer smo si ogledali tudi muzej Ars Electronica.

Ta muzej prihodnosti in tehnologije z interaktivnim svetom ima od daleč vidno svetlo animirano fasado in gosti zanimive razstave, ki povezujejo digitalno umetnost in tehniko z vsakdanjim življenjem. Gre za center sodobne virtualne realnosti in novih tehnologij, ki ima veliko prikazov s področja naravoslovja. V sklopu centra smo si najprej ogledali virtualne posnetke vesolja v 3D, praktično uporabo 3D v zdravstvene namene, spreminjanje intenzivnosti barv glede na jakost zvoka in podobno. Prav tako smo si ogledali laboratorij zvoka, možganov, kloniranje, delovanje stereo vida, 3D modeliranje in napak, ki jih ob nepravilnem kodiranju lahko povzroči umetna inteligenca oz. algoritem v iskanju (izločitev kandidatov pri prijavi na zaposlitev, ker niso bili vneseni določeni parametri kot barva kože…)

Izvedli smo tudi strokovno srečanje oz. izmenjavo idej, primerov dobrih praks med našo šolo in šolami, ki so bile prisotne na ekskurziji – GSŠKF Ruše in ŠC Ptuj. Izmenjali smo si primere dobre prakse, predstavili izkušnje, ki jih imamo z uporabo IKT v izobraževalnem procesu, izmenjali izkušnje z različnimi projekti kot so Erasmus, e-torba, A-SELFIE… ter debatirali o možnostih za razvoj in nadaljnjo uporabo IKT pri pouku ter morebitnim nadaljevanjem projekta, saj se le ta konča predvidoma oktobra 2022. 

Zapisala vodja projekta: Mojca Hojski

Foto: Roman Drstvenšek

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)