Deset let je trajal v občini Sevnica projekt zasaditve občinske lipe.

Del strani v publikaciji s fotografijo in z opisom.S projektom, nad katerim je bedela Turistična zveza Občine Sevnica (TZOS), so želeli poudariti pomen odgovornega ravnanja z našim planetom, hkrati pa so dogodek, ki je vsako leto potekal v drugem kraju, povezali še z zaključkom čistilnih akcij po vseh lokalnih skupnostih in s pričetkom projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Na torkovi predstavitvi, ki jo je povezovala Annamarie Culetto, zbrane pa so nagovorili predsednica TZOS Cvetka Jazbec, sevniški župan Srečko Ocvirk in direktorica KŠTM Mojca Pernovšek, so obiskovalke in obiskovalci prejeli tudi drobno knjižico z datumom, fotografijo in opisom vseh zasajenih lip v občini. V njej je tudi podatek, da je bila prva lipa zasajena v vasi Telče ob 100-letnici Turistične zveze Slovenije, zadnja pa v lanski pomladi na Blanci. Vseh zasajenih lip v sevniški občini je sicer dvanajst, kajti v letu 2010 in 2013 sta bili zasajeni po dve lipi, in sicer v Krmelju, na Lovrencu, v Sevnici in v Tržišču.

“Vsako pomlad, ko se vsakega dotakne vonj cvetoče lipe z ubrano melodijo čebel in ostalih žuželk, je potrditev, da je bila vsaka zasaditev narejena z dobrim namenom in ko bo lipa spet cvetela, povabite svoje prijatelje na nedeljski klepet pod lipo,” je še prijazna misel Cvetke Jazbec v predgovoru omenjene publikacije.

Spremljevalni kulturni program so oblikovali učenci in učenke OŠ Blanca pod vodstvom Saše Martinčič in Jelke Gregorčič Pintar.

Smilja Radi

 

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)