Zadnjo januarsko sredo smo s sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali prostore Splošno izobraževalne knjižnice Sevnica. Ta nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture osnovnošolcev in srednješolcev  v organizaciji Javne agencije za knjigo  v letošnjem šolskem letu poteka že osemnajstič. Vsako leto se mu pridružimo tudi na naši šoli in z njim  skušamo učence motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Prijazni knjižničarki sta učencem v dveh skupinah predstavili knjižnične oddelke, raznovrstno knjižnično gradivo, način izposoje s pomočjo knjigomata in najsodobnejšega paketomata, vračanje gradiva v  knjižnični nabiralnik in čitalnico. Sevniška knjižnica pa se že skoraj dve leti ponaša tudi s posebno vrsto izposoje, saj si lahko v njej njihovi člani izposodijo domača semena, iz katerih vzgojite rastlino, del novo pridelanih semen pa nato vrnete v knjižnico.  

Učenci so spoznali in se naučili  uporabljati tudi slovenski knjižnični informacijski sistem COBISS, v dar pa so dobili letos izbrano knjigo Irene Androjna Modri otok. K branju tega fantazijsko-pustolovskega romana jih je želel spodbuditi tudi filmček,  pri pouku slovenščine pa bomo knjigo  namenili poglobljenemu branju in jo z ustvarjalnimi nalogami obravnavali  za domače branje.

                                                                                           

                                                                               besedilo in foto: Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)