Učenci 7. razreda smo imeli v torek, 14.6., naravoslovni dan GOZDNA UČNA POT LOKA. Z vlakom smo se najprej odpeljali v Loko, kjer nas je sprejel prijazen gozdar Aleš in nas vodil po gozdni pot dolgi 3,5 km.

Gozdna učna pot je opremljena s pojasnjevalnimi tablami, katere smo si dobro prebrali in tako s pomočjo njih ter gospoda Aleša spoznali gozdna drevesa, način gospodarjenja z gozdom in mlin na vodni pogon. Prav tako nam je gospod Aleš pokazal način vodenja evidence o lastništvu gozdov ter ukrepanju proti lobadarjem in seznanitev lastnikov s tem problemov preko GPS lokatorja. Med sprehodom po gozdu se nismo samo učili in prepoznavali različne vrste dreves ter šteli in ugotavljali njihovo starost, temveč smo se tudi posladkali z gozdnimi jagodami in borovnicami.

Naravoslovni dan smo zaključili pri lovskem domu Loka, kjer smo najprej samostojno reševali učne liste, nato pa jih tudi pregledali in dopolnili.

Z vlakom smo se vrnili na Blanco, kjer smo si v kulturnem domu ogledali še razstavo Lovske družine Brestanica, ki v tem letu praznuje 70.letnico delovanja.

Ugotovili smo, da smo se zelo veliko naučili in pri tem še uživali v čudovitem sončnem dnevu preživetem v naravi.

Olga Lužar in Mojca Hojski

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)