Vtisi udeleženke Anje – KLIK

V soboto, 16. 3. 2024, se je naša ekipa RoboBlanca odpravila v Puconce na odprto državno prvenstvo FIRST Lego Lige Slovenije, ki je hkrati veljalo tudi za finale regije Adria.

Ekipa RoboBlanca

Člani ekipe so se v konkurenci tridesetih ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne gore pomerili v zahtevni igri robotov, tehničnem intervjuju, predstavitvi projekta  in v izkazovanju pomembnih vrednot.

Tekma robotov

Kljub začetniškim težavam so se naši učenci pogumno spopadali z reševanjem misij na tekmovali mizi, pridobili veliko novega znanja ter izkušenj in se domov vrnili z vrsto tehničnih idej  za novega robota. 

Predstavitev projekta in tehnični intervju

Na tehničnem intervjuju in zagovoru projekta se je ekipa dobro odrezala in s svojo sproščenostjo ter spontanostjo lepo nasmejala stroge ocenjevalce. 

Zabava je ena od temeljnih vrednot Lego FLL tekmovanja

Naši učenci so zelo dobro predstavljali našo šolo, okoli sebe širili pozitivno energijo, navezovali stike z vrstniki, jih vključevali v igro in se vidno zabavali.

Naša maskota

Z uvrstitvijo v finale smo močno presegli naša začetna pričakovanja in samo upamo lahko, da nam bo to naslednje leto ponovno uspelo. 

Podelitev medalj 

Na tem mestu bi se v imenu celotne ekipe zahvalila vsem, ki ste nam stali ob strani in nam pomagali v naši prvi sezoni v Lego FLL tekmovanju. Hvala šolskemu skladu za dodatno nabavo lego izobraževalnega kompleta in kritje stroškov tekmovanja, gospodu Branku Župancu za majice za našo ekipo in gospodu Damjanu Žibertu, ki nas je na veliko veselje učencev ponovno presenetil s svežimi rogljički (pojedli so jih že pred prvo fotografijo). 

Hvala tudi ravnateljici in vsem učiteljem, ki ste nas podprli na naši poti – naslednje leto nadaljujemo in gradimo na letošnjih izkušnjah za še eno nepozabno Lego FLL sezono. 

 

 

Fotografije: Saška Šeško, Roman Drstvenšek

 

 

 

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)