“Če se ne bomo poslušali, se ne bomo razumeli,” je na uvodni prireditvi ob tednu otroka izjavila predsednica ZPMS Darja Groznik. Nekaj ti moram povedati, je bila vsebinska usmeritev letošnjega tedna otroka, s čimer smo opozarjali predvsem na to, kako pomembno je, da se otrok ali mladostnik lahko kakovostno pogovori z drugo osebo.
​V ta namen smo na šoli pripravili aktivnosti druženja in komunikacije. Na žalost je nekaj dogodkov odpadlo zaradi vremenskih nevšečnosti, jih bomo pa izpeljali v prihodnjih dneh.​
Teden smo začeli zelo aktivno. Že v ponedeljek se je 6 učencev iz 8. in 9. razreda z učiteljem Francijem na čelu podalo na kolesarsko druženje. Skupaj z učenci OŠ Sevnica in OŠ Tržišče so se podali na kolesarjenje do Krškega.
Torek je bil športno obarvan za prvo triado. V uvodu so nas obiskali policist, reševalec in gasilci, ter nam predstavili vsak svoj poklic in svoja vozila. Prav vsi so prisluhnili z velikim zanimanjem. Nato pa smo imeli na šolskem igrišču športne igre, ki so jih za nas pripravili zaposleni na zavodu KŠTM Sevnica.
Sreda je bila kolesarska za učence 5. razreda. Obiskal jih je policist, s katerim so pregedali kolesa, ki so jih ta dan pripeljali s seboj. Seveda so se pogovorili tudi o varnosti v prometu, nato pa so se preizkusili še v spretnostnem poligonu.
V četrtek je imela sestanek tudi skupnost učencev šole, kjer so učenci podali svoje predloge za kakovostnejše bivanje na šoli.
V tem tednu smo za učence druge in tretje triade pripravili pogovorne delavnice o komunikaciji, saj si nihče ne želi prepirov in sporov, vsak želi biti v okolju, kjer bo opažen, kjer se bo počutil sprejetega, varnega in ljubljenega. Kot so učenci sami povedali po izvedenih delavnicah, si želijo še več podobnih druženj, še več komunikacije drug z drugim in manj medsebojnih konfliktov.

Teden otroka pa smo zaključili z dnevom gibanja. Za uvod nam je sestra Nina iz ZD Sevnica pripravila prijetno in poučno predavanje o pomenu gibanja in zdravi prehrani. Po predavanju nas je učitelj Franci popeljal na enourni pohod po okolici Blance. Ob vrnitvi nas je pričakala malica, potem pa so sledile razne športne dejavnosti, kjer so učenci in učitelji uživali ob druženju in gibanju.

(Zapisali: Saša Martinčič in Mojca Hojski Tkavc)

(Skupno 481 obiskov, današnjih obiskov 1)