Petek, 1. 3. 2019

Dragi starši, veseli, zadovoljni in polni novih znanj se vračamo v vaš objem.

Smo že na avtobusu do Jesenic, nato nas čaka vožnja z vlakom do Blance, kamor prispemo ob 19.30.

Počakajte nas pri šoli.

 

Četrtek, 28. 2. 2019

Zbudili smo se v megleno jutro. Vendar pa je že kaj kmalu skozi meglo pokukalo sonce. Vsi smo si pospravili sobe, si umili zobe in odšli na zajtrk. Zajtrk je bil odličen, osvežujoč in okrepčilen. Oblekli smo se v smučarsko opremo in odšli na smučišče. Ob 11. uri smo prišli nazaj v dom na malico. Po malici smo najboljši odšli na drugo najtežjo progo v Kranjski Gori. Danes so tudi vsi začetniki odšli na vlečnico in so se spustili po Mojci 1. Po koncu smučanja smo vsi odšli na kosilo. Sledil je pohod v dveh skupinah, včerajšnji dejavnosti smo zamenjali. Prva skupina je odšla na pohod do karavle, od koder so se odkrili čudoviti pogledi na visoke Julijce, Škrlatico, Razor, Prisojnik, Mojstrovko in še kaj. Druga skupina pa je odšla do jezera Jasna, kjer so slišali veliko zanimivih pripovedk in spoznali mnogo značilnosti Triglavskega narodnega parka. Po vrnitvi v dom smo vsi vadili za točko, ki smo jo zvečer predstavili, potem pa šli na večerjo. Po predstavitvi točk obeh šol, smo vsi dobili priznanja in se zabavali s plesom.

Umij se, obriši, obleči in zaspi 😉😊

David in Tjaš, legendi

 

Sreda, 27. 2. 2019

Zbudili smo se v sončno jutro. Počasi že čutimo bolečine v mišicah. Odšli smo na jutranjo telovadbo, kjer smo se naučili nekaj novih spretnostnih vaj in izvedli pozdrav soncu. Sledil je zajtrk in vsi smo bili zelo veseli, ko smo zagledali čokoladni namaz. Po jedi smo se preoblekli in sledil je spust po belih strminah. Po eni uri in pol smo odšli na zasluženo malico, kjer nas je pričakalo ogromno sadja in različni zelenjavni namazi, ki smo jih naredili sami. Vrnili smo se na smučišče in še malo naprezali naše mišice. Ker je bil dan zelo topel, smo bili prepoteni do spodnjega perila. Odšli smo na okusno kosilo, kjer so nas pričakali piščančji ražnjiči in pire krompir. Po polurnem počitku smo se razdelili v dve skupini. Ena je spoznavala značilnosti Triglavskega narodnega parka, druga pa odšla na karavlo (bivša obmejna vojašnica). Pri povratku v dom nas je zelo presenetila učiteljica Sabina, ki je s seboj prinesla pozdrave učiteljice Mateje in slastne čokolade. Skupaj smo preživeli preostanek dneva in odšli na bolonjske špagete. Po večerji smo razmigali še sive celice na kvizu, ki nas je prav pošteno presenetil. Napiševa še par besed, potem pa sledi pravljica za lahko noč 😊.

Pokrij se, zavij se in zaspi!

Tajda in Vik😉

 

Torek, 26. 2. 2019

Zbudili smo se v megleno jutro, pospravili sobe in se zaspani odpravili na jutranjo telovadbo. Po telovadbi in masaži smo odšli na zajtrk. Potem smo si nadeli smučke in se podali po belih strminah. Vmes smo se utrujeni okrepčali z malico, in tako spet z veseljem in novim zagonom nadaljevali s smuko. Nato smo lačni pojedli odlično kosilo. Po kosilu smo eni veseli, drugi razočarani in jezni izvedeli, kako dobro smo pospravili svoje sobe. Odpravili smo se na dolg pohod proti Zelencem, naravnemu rezervatu, kjer izvira Sava Dolinka. Lačni smo se odpravili na zdrav in okusen »piknik« v jedilnici. Sami smo pripravili zelenjavo, skutne namaze z različnimi dodatki, sadje in sir. Zraven pa smo dobili kislo zelje, bučno olje, jogurt in kruh. Gospa učiteljica Maja nam je veliko povedala o pomenu zdrave hrane in prehranjevanja. Pred večerjo smo imeli še nekaj prostih minut za klepet in kakšno igro, po večerji pa smo se toplo oblekli in odšli drsat. »Švist! Švist! Švist!« so drsele drsalke, ko smo vozili v krogu in delali obrate. Utrujeni smo prišli v dom in se pripravili na spanje. Sladko smo zaspali in se ob pravljici pogreznili v sanje.

Lahko noč pa veliko zaspančkov na pomoč!

Žana in Pia Paulina

 

Ponedeljek, 25. 2. 2019

Za učenci 5. in 6. razreda je prvi dan šole v naravi v Kranjski Gori. Po prihodu v dom CŠOD smo prisluhnili osnovnim navodilom in pravilom življenja v domu. S slastjo smo pojedli kosilo in se že pripravili na preizkus smučarskih sposobnosti, kjer smo se razdelili v skupine in se že podali eni na strmine, drugi pa prvič na smučke. Kasneje smo prisluhnili še dvema predavanjema o pravilih na smučišču in nevarnostih v naravi pozimi, ter tako spoznali marsikaj novega. S tem pa še ni bilo konec seznanjanja z novimi podatki, saj smo šli po večerji še na nočni sprehod čez Kranjsko Goro in si ogledali park miru, Vandotovo hišo in njegov kip, poslušali zgodbo v kranjskogorskem narečju in še kaj.
Dan smo zaključili z nasmehi na obrazih, svojim domačim pa pošiljamo pozdrave po Savi navzdol.
(Skupno 944 obiskov, današnjih obiskov 1)