Prvi september, dan, ko po dveh mesecih počitka učenci zopet sedejo v šolske klopi. Dan, ko vrtečani postanejo šolarji in gredo v svet nabirat novo znanje in nove izkušnje. Dan, ko smo prav vsi v pričakovanju nečesa novega.

Tako smo tudi mi na OŠ Blanca prvi šolski dan prisluhnili pozdravu ravnatelja Vincenca Freceta in se nato že radovedno navihani odpravili s svojimi razredniki v matične učilnice.

Ob 10. uri pa so prvič v hram učenosti stopili prvošolčki, ki jih je letos kar 17. Otroke in njihove starše smo sprejeli ravnatelj Vincenc Frece, svetovalna delavka Maja Draksler Laznik, učiteljica Alenka Gobec ter njihova razredničarka Saša Martinčič. S simboličnim skokom v učilnico so postali učenci 1. razreda. In že so začeli s prvim ustvarjanjem. S svojim obiskom nas je presenetil župan občine Sevnica gospod Srečko Ocvirk in nam vsem namenil nekaj pozdravnih besed ter nam zaželel lepo in uspešno pot skozi vsa leta šolanja. Sledilo je še sladko presenečenje, torta Lili in Bine, s katero smo se ob koncu vsi skupaj posladkali v šolski jedilnici.

Prvi šolski dan je minil, kot bi mignil. Nekaj dni bomo še vsi obujali spomine na tople poletne dneve, toda kaj hitro bo treba prijeti za knjige, saj indijanski pregovor pravi: »Kar je naučeno v mladosti, je vklesano v kamen.«

Vsem želimo uspešno šolsko leto.

S. Martinčič

(Skupno 588 obiskov, današnjih obiskov 1)