Spoštovani starši in skrbniki!

Vabimo vas da od 0,1 % do 0,3 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje šolskega sklada Osnovne šole Blanca z vrtcem. Le ta je skladno s spremembami in dopolnitvami ZOVFI uvrščen na seznam upravičencev za leto 2023.

Namen šolskega sklada je financiranje dejavnosti, ki niso del izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev, nakup nadstandardne opreme, zviševanje standarda pouka (znižanje cen vstopnic za gledališke in druge prireditve za vse učence, znižanje prispevkov staršev za dneve dejavnosti v šoli in izven šole, šole v naravi, ekskurzije …), zagotavljanje sredstev za spodbujanje razvojne in raziskovalne dejavnosti učencev.

Vljudno vabljeni, da izpolnite obrazec za namenitev največ do 0,3 % odmerjene dohodnine Šolskemu skladu OŠ Blanca. Obrazec lahko izpolnita oba starša oz. tudi drugi sorodniki, ki bi želeli del dohodnine nameniti našemu šolskemu skladu.

Del dohodnine nam lahko namenite na naslednja načina:

– elektronsko preko sistema E-davki: FURS eDavki,

– izpolnite obrazec s svojimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine, ki ga namenjate šolskemu skladu OŠ Blanca, obrazec natisnete in podpisanega odnesite ali pošljite na pristojni davčni urad.

Izpolnjeni obrazec lahko prinesete tudi v tajništvo šole in ga bomo mi posredovali na FURS. V kolikor obrazca ne morete natisniti, ga lahko dvignete v tajništvu šole.

Za vašo pomoč se vam vnaprej lepo zahvaljujemo.

Upravni odbor

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)