V petek, 13. 5. 2016, smo imeli v šoli tehniški dan. Pogledat smo šli tovarno INPLET. Že ob 7.30 smo se z avtobusom odpeljali na Dolnje Brezovo.Pozdravili so nas trije prijazni delavci, ki so nam povedali, kaj si bomo ogledali. Izvedeli smo, da niti najprej naročijo iz drugih držav, največkrat iz Evrope. Potem smo šli pogledat, kar so nam pripravili. Videli smo velike hrupne stroje. Bili so v obliki velikih sodov. Razen izjeme so bili pletilni stroji okrogle oblike, saj je bila včasih večina strojev takšnih. Da se blago navije okrog navitka, potrebuje 2-3 tedne, saj se navija vsaka nit posebej. Medtem ko vse lepo teče, gospa v pisarni pogleda, če vsi opravljajo delo tako, kot je treba. Blago umijejo in zavijejo v folijo. Še prej pa ga pobarvajo takšne barve, kot si kupec želi. Nazadnje gre izdelek v kontrolo, da preverijo, če se kje skriva kakšna napaka. In zdaj je blago pripravljeno na »potovanje«. To je vsakdanje delo v tovarni INPLET.Zvedeli smo veliko novega, zato mi je bil tehniški dan všeč.

Ina Starič, 5.r

 

V petek, 13.5.2016, smo se z avtobusom odpravili v tovarno Inplet. Tam smo se razdelili v tri skupine. Prvo skupino je vodila gospa Barbara, drugo gospa Maja in trejo gospod Robert. Jaz sem bil v tretji skupini. Ogledali smo si, kako pridemo do blaga. Tam je bilo veliko pletilnih strojev. Bili so zelo glasni. V enem od prostorov je smrdelo, v drugem dišalo. Videli smo računalnik, ki upravlja vse stroje. Ponudili so nam sok in piškote. Potem smo se z avtobusom vrnili nazaj v šolo. V šoli smo imeli delavnice.

Aljaž Stopar, 4.r

V petek, 13.5.2016, smo se učenci 4., 5. in 6. razreda s šolskim avtobusom odpeljali do tovarne Inplet. Tam so nas pričakale vodičke. V tovarni delajo blago. Imajo velike in hrupne stroje. Izdelujejo blago bele barve. Ogledali smo si, kako blago barvajo. Videli smo tudi skladišče. Tam blago počaka na prevoze v druge države. Največji kupci blaga so Francozi. Na koncu smo šli do kontrolne pisarne, kjer se na računalniku izvaja nadzor proizvodnje in barvanja blaga. Posladkali smo se in se z avtobusom odpeljali  v šolo. V šoli smo imeli delavnice. Oblačili smo lutke in jim šivali obleke iz pravega blaga. Bilo je zelo zanimivo.

Žiga Kosar, 6.r

(Skupno 352 obiskov, današnjih obiskov 1)