Športno društvo Premogovniki Velenje je bilo organizator tradicionalnega 16. Barbarinega štafetnega teka, ki je bil  prvi v pokoronskem času. Kros je potekal v težkih vremenskih pogojih, bilo je hladno z dežjem in ogromnimi lužami na progi.
Štafeto so sestavljali 4 tekmovalci, vsak je pretekel 1 krog okoli Škalskega jezera (3250 metrov), v vsaki skupini pa je morala biti vsaj 1 tekmovalka. Naši učenci so se odlično odrezali,  v generalni uvrstitvi je zasedla prva ekipa športnega društva  Blanca tretje mesto, v tej ekipi sta nastopila Kiara Blartnik in Jan Dolmovič, ekipa osnovne šole Blanca v postavi Vik Starič, Tjaša Radej, Gal Dolmovič in Nika Radej je pristala na 4. mestu, druga ekipa športnega društva Blanca, v kateri so tekli Ajda Budna, Aljaž Moškon in Vik Starič, pa je pristala na devetem mestu. 
Še boljši rezultat so dosegli v razvrstitvi po kategorijah, kjer so nastopili v najmlajši kategoriji (skupna starost ekipe do 72 let).
Rezultati kategorija do 72 let 
ŠD Blanca 1             2. mesto
OŠ Blanca                3. mesto
ŠD Blanca 2             4. mesto
 
Ekipa OŠ Blanca je bila dobitnih nagrade za najmlajšo ekipo.
Posebna pohvala velja Viku Stariču, ki je zaradi bolezni Žana Špeca tekel za dve ekipi (v prvi predaji ekipe OŠ Blanca in v zadnji predaji ŠD Blanca 2.
 
Foto: Tomaž Blatnik in Edvard Dolmovič
(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)