TOM telefon je anonimni, brezplačni in zaupni telefon za otroke ter mladostnike, ki nudi čustveno oporo otrokom in mladini.

  1. 5. 2022 je TOM telefon pričel z vseslovensko akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje«. Znotraj projekta Tom nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje različne osnovne šole bo 18. 10. obiskal tudi našo šolo.

V tem tednu se bodo na šoli izvedle delavnice, katerih osrednja tema je predstavitev svetovalne storitve TOM telefona in spodbujanje učencev k pogovoru v primeru stiske. TOM telefon bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije ob zaključku akcije en razred v vsaki regiji nagradil za najbolj izvirno razlago Tomovega slogana »Odgovor je pogovor«.

S sodelovanjem v tej akciji bi radi sporočili, da nobena težava ni prevelika za pogovor. Lahko se pogovorimo s katerokoli osebo, ki ji zaupamo. Pogovor nas razbremeni, težave postanejo lažje in dobimo občutek, da v stiski nismo sami.

Za pogovor lahko pokličemo na brezplačno telefonsko številko TOM telefona (116 111), ki je dosegljiva vsak dan med 12.00 in 20.00 uro. Lahko jim tudi pišemo preko elektronske pošte (tom@zpms.si) ali spletne klepetalnice(e-tom.si).

 

                                                                         Zapisala: Tatjana Arčon

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)