V petek, 17. 9. 2021, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki bi moralo potekati že v lanskem šolskem letu, a je bilo zaradi zdravstvenih razmer prestavljeno na letošnji september. Svoje kuharsko znanje so pokazali učenci zgolj treh osnovnih šol in sicer: OŠ Sevnica, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in OŠ Blanca, katere ekipo so sestavljale učenke: Ela Hercog, Liza Strnad in Tjaša Radej.

Kuharsko tekmovanje, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije in Društva kuharjev in slaščičarjev, je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Letos so se tričlanske ekipe pomerile v pripravi ješprenove ali pirine rižote z dodatki različnega mesa in zelenjave,  pripravljali pa so tudi sestavljene solate iz petih različnih sestavin, pod drobnogled pa je jedi vzela petčlanska strokovna komisija.

Poleg pisnega izdelka je sledil najpomembnejši del, in sicer kuhanje. Učenke OŠ Blanca so pripravile jesensko pirino rižoto s telečjim mesom, sotiranimi jurčki in kostanjem ter sestavljeno solato jesenskih okusov. Dekleta so v priprave vložile veliko truda in z odličnimi jedmi so si prikuhale SREBRNO PRIZNANJE. Zahvaljujemo se tudi Tomažu, očetu Ele Hercog, za pomoč pri sestavljanju menija in kuharskih izkušnjah. 

Čestitke in veliko kuharskih spretnosti še v prihodnje! 

mentorica Olga Lužar

vir slik: TZS

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)