Prišel je čas, da se je tudi letošnja trinajsterica blanških devetošolcev poslovila od osnovnošolskih klopi. Med plesom, petjem, recitacijo, inštrumenti, filmčkom in skeči so se zahvalili vsem, ki so jih spremljali na tej prvi stopnički šolanja. Trije izjemno uspešni atleti so se v posebni točki poklonili tudi svojemu trenerju, športnemu pedagogu Franciju Kranjcu, s katerim so v vseh letih športnih tekmovanj kot izjemni tekači  osvojili skupno kar 175 različnih medalj. Učence so nagovorili in jim za dosežene uspehe čestitali poleg  gospe ravnateljice Ksenije Juh in razredničarke tudi bivši ravnatelj gospod mag. Vincenc Frece, gospod Peter Mirt kot predstavnik Krajevne skupnosti Blanca in s svojim pismom gospod župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Po nova znanja tako jeseni v srednjo šolo odhaja ena najuspešnejših generacij šole, saj so poleg vseh priznanj in pohval za dosežke in sodelovanje na različnih področjih prejeli kar šest pohval za dosežen uspeh v letošnjem šolskem letu, dve pohvali za odličnost (povprečje najmanj 4,8 za uspeh od 3. do 9. razreda), tri zlate pevske značke (za devet let prepevanja v šolskem zboru), šest zlatih bralnih značk (zvestoba prostočasnemu branju knjig v vseh letih šolanja) in diplomo za najuspešnejšega športnika šole.

  1. junij smo tako v prijetnem poletnem večeru pred kulturno dvorano zaokrožili s pogostitvijo, ki so jo pripravili starši in na katero so bili povabljeni vsi številni obiskovalci valete.

Dragi devetošolci, še enkrat čestitam vam in vsem, ki so vam kakorkoli pomagali do vaših uspehov in dobrega medsebojnega sodelovanja. Bili ste dober zgled mlajšim razredom tudi s svojim vedenjem, ime naše šole pa ste s svojimi uspehi  v znanju in športu ter s kulturnim obnašanjem na raznih dnevih dejavnosti  ponesli širom Slovenije.

Želim vam dolge in sončne počitnice, brezskrbne poletne dni, septembra pa vso srečo na novi poti!

 

                                                                                             razredničarka Nina Grabenšek Kadilnik

                                                                                             foto: Marko Kadilnik

(Skupno 403 obiskov, današnjih obiskov 1)