Učenci 7. razreda so bili v času od 17. do 21. januarja 2022 v zimski šoli v naravi v domu CŠOD Gorenje na Pohorju. Glavni namen šole v naravi je bilo učenje smučanja. Učenci začetniki so se naučili smučanja do te mere, da lahko varno uporabljajo žičniške naprave, vlečnico in sedežnico, saj so obe napravi preizkusili na smučišču Rogla in lahko varno smučajo po srednje zahtevnem terenu. Učenci, ki so že smučali, so svoje znanje nadgradili in preizkusili na smučišču Jurgovo na Rogli.

Učenci so imeli aktivnosti ves dan. V popoldanskem času so si ogledali visokogorsko kmetijo, imeli so lokostrelstvo, pripravljali pa so tudi točko za zaključni večer.

V večernem času so šli učenci na nočni pohod in opazovanje ozvezdij, spoznavali so FIS pravila varnega smučanja, imeli so športne aktivnosti v telovadnici in zadnji večer zaključni večer s predstavitvijo točk, ki so jih pripravili po sobah in s podelitvijo priznanj za uspešno izvedbo tečaja alpskega smučanja.

Odzivi učencev na bivanje v domu in na izvedene aktivnosti so bili  zelo pozitivni. Odnos učencev do dela in do domskih učiteljev, medsebojni odnosi med učenci ter obnašanje je bilo na visokem nivoju, za kar so bili tudi pohvaljeni s strani vodstva doma, tako da tudi s spremljevalnim učiteljem Matevžem nisva imela težkega dela.

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)