V okviru vsakoletnega nacionalnega projekta Rastem s knjigo, ki ga pripravljajo  Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Zveza splošnih knjižnic ter Javna agencija za knjigo in ga na osnovnih šolah v letošnjem šolskem letu izvajamo že šestnajstič, so tudi letošnji sedmošolci obiskali najbližjo splošno knjižnico.

V Sevnici so tako v sredo, 13. aprila, spoznali prostore in storitve knjižnice ter  se ob reševanju učnega lista naučili uporabljati knjižnično informacijsko tehnologijo – program COBISS (Kooperativni online bibliografski sistem in servisi), s katerim lahko brskamo po virtualnih katalogih vseh slovenskih knjižnic, vključenih v bazo, si kot člani knjižnice poiščemo in rezerviramo gradivo, mu podaljšamo rok izposoje …

Prijazna knjižničarka jih je popeljala tudi po domoznanskem oddelku knjižnice in jim pokazala predstavitveni filmček knjige, ki so jo mladi obiskovalci dobili v dar, da bi z njim spodbudili branje izvirnega slovenskega leposlovja.

Za osnovnošolce je bil letos  izbran mladinski roman  Založbe MK pisatelja Vinka Möderndorferja Jaz sem Andrej z ilustracijami Jureta Engelsbergerja.

Naj nas ob prebiranju tiskanih vrstic vodi več kot tristo let stara misel irskega pisatelja in politika Richarda Steela Branje je za duha to, kar je telovadba za telo!

 

Nina Grabenšek Kadilnik

Foto: Maja Draksler Laznik

 

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)