Tudi letos so si morali osmošolci izboriti primat za naslednje šolsko leto, tako da so si priborili ključ kot simbol, da bodo “glavni” po odhodu devetošolcev.

Po nekaj v naprej rešenih nalogah je glavni preizkus sledil v ponedeljek, 12. junija. Osmošolci so morali pokazati, kako znajo imitirati oglašanje domačih in tudi bolj eksotičnih živali, kako ob pomoči vzgona samo z zobmi potegniti jabolko iz vode in kako samo z usti najti v smetani skrite bombone. Skakanje čez kolebnico z zavezanimi očmi je lahko nevarno, če pa kolebnica sploh ne kroži, je pa zelo zabavno, predvsem za gledalce. Tudi Gregorčičeva “Soči” ni delala posebnih težav, sploh če se razdeli na petnajst učencev, za tako bistre pa štiri ali pet verzov ni noben problem. Pri plesu “Račk” z lastnim aranžmajem so pokazali kar nekaj kreativnosti, najbolj pa so se osmošolci izkazali prav v kovanju rim, saj so devetošolcem sestavili čudovito in zabavno pesmico. Sledila je še svečana zaobljuba, da bodo svetal zgled vsem mlajšim učencem na šoli.

Po uspešno opravljenih nalogah so dobili vse namige, tako da so lahko brez težav našli ključ, s katerim tudi v jedilnici simbolično zasedejo “mizo devetošolcev”. Za zaključek pa se je po “vročem preizkusu” zelo prilegla maxi čokoladna lučka.

(Skupno 697 obiskov, današnjih obiskov 1)