Ali se kdaj spomnite na Zemljo, katera nas nosi, nam daje vse, kar potrebujemo za življenje, in nam omogoča raznoliko bivanje v svojem okolju? Zavedanje, da je naš planet živo bitje, katerega del smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerimi bomo Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za gostoljubje.

Kako zelo je pomemben pravilen odnos do našega planeta z vidika ločevanja in odgovornega ravnanja z odpadki, varčevanja s pitno vodo, omejevanjem izpustov toplogrednih plinov, varčevanja z energijo, odgovornega ravnanja z gozdovi in z živalmi, ki si z nami delijo ta planet, smo bili opozorjeni kar nekajkrat. Ne pozabimo pa še na odgovorno ravnanje z našimi mislimi, ki ravno tako prepletajo naš planet in ga soustvarjajo. Največ, kar lahko naredite zase, za ljudi okoli vas in za tudi za naš planet, je, da imate radi sebe in druge, živali in naravo. In konec koncev tudi naš prelepi planet.

Vir: www.danzemlje.si

 

Moji tretješolci so me pa res presenetili… Ponosna in vesela sem, da so ozaveščeni in skrbni. Prav vsi so med počitnicami nekaj naredili za našo Zemljo, za naše zdravje, za naše bodoče rodove. Hvala vsem staršem za pomoč.

Učiteljica Ksenija

ČISTILNA AKCIJA – Anja Radej

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)