Ljubljana je v soboto, 6. maja 2023, v  sklopu tradicionalne prireditve pot ob žici, organizirala 23. prvenstvo Slovenije v teku trojk za osnovne šole, na katerem že vrsto let zelo uspešno tekmujejo naši učenci. Letos smo se  pomerili le v kategoriji mešanih trojk. Na tem tekmovanju pride do izraza moštveni duh, saj morajo vsi trije tekači priti istočasno v cilj; ekipa je toliko močna, kot je močan najšibkejši tekač trojke.
Letos je bil štart trase spremenjen, z zelo ozkim štartnim prostorom, kar je predstavljalo še dodaten izziv. Trasa proge s štartom na Galjevici in ciljem v parku Zvezda je bila dolga 3500 metrov.
Naša ekipa v sestavi Jan Dolmovič, Vik Starič in Kiara Blatnik je zmagala kljub padcu Kiare v gneči na štartu. Kiara je kljub poškodbi stisnila zobe in s sotekmovalcema uspešno prišla v cilj.
Na tretje mesto je pritekla naša druga trojka v sestavi Aljaž Moškon, Nika Radej in Gal Dolmovič.
Na deseto mesto je pritekla ekipa v sestavi Ajda Budna, Nina Radej in Žan Špec, naši najmlajši Anej Pohar, Livija Marija Župevc in Ela Dolmovič pa so zasedli 21 mesto.
Naše učence je prišla pozdraviti naša bivša učenka Aleksandra Krošelj (članica prve zmagovalne ekipe naše šole v teku trojk), ki se trenutno nahaja v Ljubljani na pripravah na prihajajoče evropsko prvenstvo z žensko košarkarsko reprezentanco.
 
Foto:
Edvard Dolmovič, Tomaž Blatnik in Franci Kranjec
 
(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)