Prvi junij ima od včeraj posebno mesto v zgodovini naše šole. S prireditvijo Na Hribčku rastemo smo v sodelovanju z Občino Sevnica slavnostno otvorili dvoetažni prizidek z dvigalom, ki je ob poteku našega vzgojno-izobraževalnega dela nastajal deset mesecev. Že med poletnimi počitnicami so rekonstruirali šolski vhod, razširili kuhinjo in posodobili kuhinjsko opremo, razširili tudi jedilnico in garderobe, na novo so uredili pisarno ravnateljice, tajništva in računovodstva. S septembrom  se je pričela dograditev prizidka. Potrpeli smo hrup in z menjavo prostorov slabše pogoje dela, da smo sedaj lahko veseli in ponosni na nove prostorske pridobitve. Otroci in zaposleni v  vrtcu že uporabljajo dve novi svetli igralnici in kabinet s čajno kuhinjo, osnovnošolci z učitelji pa bodo dve novi učilnici ter kabineta začeli koristiti z novim šolskim letom.

V šolski telovadnici so dobro uro in pol trajajoči  kulturni program  poleg župana Občine Sevnica, ki je v celoti financirala vsa investicijska dela, spremljali tudi poslanec DZ RS Tomaž Lisec, član Državnega  sveta Gregor Korene, vršilec dolžnosti vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Matjaž Barič, podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, člani občinskega sveta Občine Sevnica, predsedniki krajevnih skupnosti Blanca, Dolnje Brezovo in Studenec, direktorica občinske uprave Občine Sevnica s sodelavci, ravnatelji in ravnateljice osnovnih šol sevniške občine, izvajalci gradbenih del in sodelujoči pri izvedbi projekta, predstavniki medijev. Prireditev sta povezovala osmošolca Zala Klenovšek in Žan Kolarič, vodji prireditve sta bili Nina Grabenšek Kadilnik in Darja Požun, pri njeni izvedbi pa so sodelovali vsi zaposleni. Za to priložnost je nastala tudi spevna pesem Na hribčku rastemo z besedilom učenk Lie Lucije Pinoza in Stelle Perc, ki jo je uglasbila glasbena pedagoginja. V zadnji točki so s šolskimi pevskimi zbori refren na odru zapeli tudi učitelji, z vzgojiteljicami, njihovimi pomočnicami in ravnateljico.  

    Veseli smo bili obiska našega bivšega  ravnatelja mag. Vincenca Freceta, njegovi predhodnici, dolgoletni ravnateljici naše šole spoštovani gospe Ani Mešiček, pa je v svojem govoru poslal lepe pozdrave in dobre želje po zdravju gospod župan. Z aplavzom  smo se mu ob teh besedah pridružili tudi vsi v dvorani.

  Po uradni otvoritvi, na kateri sta v sklepnem dejanju programa trak prerezala tudi drugošolec Jože Strnad in Mia Novšak iz vrtca, je sledil vodeni ogled novih prostorov. Na hodniku so si obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo  akvarelnih slik šolarjev in stenčas s kronološkim prikazom gradnje novih prostorov.  Druženje se je v prijetnem vzdušju zaključilo z bogato pogostitvijo v različnih prostorih, za njeno pripravo pa se najlepše zahvaljujemo gospema Olgi Lužar in vodji šolske kuhinje Brigiti Vračun, ki sta vanjo vključili tudi pecivo  Aktiva kmečkih žena Blanca pod vodstvom Vanje Špan.

Posebno pa smo hvaležni, da so s svojimi točkami naš program obogatili tudi  zunanji nastopajoči, med katerimi je večina drgnila osnovnošolske klopi prav v naši šoli:  Godba Blanški vinogradniki, harmonikarji Boštjana Povšeta, družinski ansambel Županc ter KUD Poklek.

 Naj na hribčku v naši stavbi še naprej rastejo in se razvijajo znanje, medsebojno sodelovanje in dobri odnosi.  

                                                                                            Nina Grabenšek Kadilnik

                                                                                           Foto: Sabina Košir

 

(Skupno 604 obiskov, današnjih obiskov 1)