Na zadnji majski večer, 31. 5. 2018, se je na Blanci iskrilo. Iskrilo se je od otroške in najstniške energije, saj so učenci OŠ Blanca pripravili glasbeno-plesno prireditev Iskrice v očeh.

Ideja o muzikalu je padla že kakšno leto, dve nazaj. Tako kot roža potrebuje svoj čas, da vzklije in se razcveti v čudovit cvet, je tudi naša ideja potrebovala svoje zorenje.

V letošnjem šolskem letu smo pri izbirnem predmetu ples raziskovali sebe, svoje razmišljanje, čustvovanje, svoj pogled na svet, na mladost, na odraščanje. Soočali smo se z drugačnostjo, s sprejemanjem samega sebe in tudi drugih. Del tega raziskovanja je bila tudi ta predstava. Zavedamo se, da nam do pravega muzikala manjka še kar nekaj korakov, smo se pa z njim prav pošteno spogledovali. K sodelovanju smo povabili tudi učence interesnih dejavnosti mala in velika plesalnica, ki ju vodi učiteljica Saša Martinčič, mladinski pevski zbor z učiteljico Jelko Gregorčič Pintar, šolski orkester z dirigentom Martinom Markom ter drugošolce z učiteljico Ksenijo Juh, ki so predstavili folklorni ples. Za zadnjo plesno točko pa smo k sodelovanju povabili Deo Micić, plesalko iz Brežic, večkratno nagrajenko na različnih plesnih festivalih doma in v tujini.

Iskrice v očeh je zgodba o ljubezni, najstniških težavah, prijateljstvih. To je zgodba, ki prikazuje življenje naših najstnikov, ko se soočajo sami s sabo, s prvimi ljubeznimi, razočaranji, ob vsem tem pa tudi šola od njih pričakuje in zahteva svoje. Učenci izbirnega predmeta ples so sami sestavili pričujočo zgodbo, je odraz njih samih.

Prav vsi, od najmlajših do najstarejših so dali košček v mozaik tega večera in pripomogli k čudoviti predstavi.

Čestitke in hkrati zahvala vsem sodelujočim, pa tudi njihovim staršem za vso potrpežljivost, spodbujanje, vožnje na vaje in pomoč pri iskanju takšnih ali drugačnih rešitev za samo postavitev odra, scene, ozvočenja.

Vabljeni k ogledu fotografij in oživitvi predstave.

Saša Martinčič

Foto: Sabina Košir

 

 

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)