Z glasbo so se prepletale note veselja in navdušenja, ko so nas v četrtek, 18. aprila 2024, obiskali učenci Glasbene šole Sevnica. Naši učenci so imeli v času podaljšanega bivanja priložnost spoznati različna glasbila in se prepustiti čarobnim zvokom glasbe.

Glasbena šola Sevnica se je predstavila s širokim spektrom glasbil, ki so navdušila tako učence kot tudi učitelje. Od klasičnih godal, kot so violine in violončela, do prefinjenega zvoka pianina in raznolikosti pihalnih in trobilnih instrumentov – vsako glasbilo je prineslo svoj edinstveni ton v šolske prostore. Prisluhnili smo lahko tudi harfi, citram, ksilofonu in bobnom.

Navdušenje učencev nad nastopom Glasbene šole Sevnica je bilo očitno, saj so številni med njimi z zanimanjem spraševali o možnostih vpisa. Ta dogodek je tako postal tudi odlična priložnost za promocijo glasbenega šolanja in spodbujanje interesov za umetniške dejavnosti med mladimi.

Obisk Glasbene šole Sevnica na OŠ Blanca je bil zagotovo nepozaben dogodek, ki je še dodatno obogatil šolsko okolje ter spodbudil ljubezen do glasbe pri številnih učencih. Takšna srečanja in kulturne izmenjave so ključnega pomena za bogatenje izobraževalnega procesa in spodbujanje raznovrstnih interesov med mladimi.

Foto: Diana Kos, Marta Siter

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)