V letošnjem šolskem letu smo združili moči šolski orkester pod taktirko domačina Martina Marka in gledališki krožek, ter skupaj na oder postavili glasbeno pravljico Peter in volk.

Peter in volk je glasbeno delo ruskega skladatelja in pianista Sergeja Prokofjeva, ki je napisano za pripovedovalca in orkester. Mi pa smo orkestralno skladbo priredili za odrske deske in konec spremenili tako, da se volk rajši, kot da bi šel v živalski vrt, spremeni in postane vegetarijanec. V vlogi šolskega orkestra pa so se znašli učenci, ki se svojih inštrumentov učijo v glasbeni šoli. Gospod Martin Marko je tako priredil originalno skladbo za inštrumente, ki jih igrajo učenci naše šole.

Za kvalitetno odigrano predstavo je bilo potrebno veliko vaje. Z veseljem in navdušenjem smo ustvarjali na gledaliških pripravah 2. in 3. marca.

8. marca 2019 so nas v goste povabili KUD Poklek in Godba Blanški vinogradniki na gledališki večer v kulturno dvorano na Blanco, kjer smo imeli premiero glasbene pravljice Peter in volk.

Odziv publike na premieri je bil navdušujoč in tako smo 13. marca glasbeno pravljico zaigrali še za vse učence in učitelje. Z veliko poguma pa smo se 15. marca 2019 predstavili na območni reviji otroških gledaliških skupin v Krmelju pod budnim očesom strokovne spremljevalke Tjaše Črnigoj.

Čestitke in pohvale vsem nastopajočim.

Foto: Mojca Hojski, Sabina Košir, JSKD OI Sevnica

 

(Skupno 651 obiskov, današnjih obiskov 1)