Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (16.-22. septembra). Vabimo te, da se pridružiš milijonom ljudi po vsej Evropi, ki hočejo biti mobilni na učinkovitejši in pametnejši način.

Potuj pametneje in pomembno prispevaj k hitrejšemu potovanju, čistejšemu zraku, manj hrupnem vsakdanu, boljšemu počutju, nenazadnje pa tudi k uspešnosti mesta, v katerem bivaš. Hitreje in enostavneje se premikaš, če skočiš na kolo, vlak, avtobus, odpravi se peš, dihaj s polnimi pljuči, spusti veter v lase. Odločitve, ki so blagodejne do narave, so prav takšne tudi za urbano življenje. Mesto se s pritiskom na zavoro šele začne razvijati na bolje.

Tudi na OŠ Blanca se strinjamo, da čas za rekreacijo izkoristimo za premik – na lepše ali po opravkih. Na katerekoli kolesje že prisegaš, kolo, skiro, morda rolko, počneš s tem marsikaj dobrega zase.

Z učenci smo se v tem tednu odpravili peš po okolici šole in kraja in naravo hkrati očistili. Veseli smo, da vrečke za smeti niso bile polne.

 

 

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)