V sredo, 18.10.2017, je v Kranjski Gori v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije potekalo že 8. državno tekmovanje osnovnošolskih kuharjev Zlata kuhalnica.

Tekmovanja se je udeležila tudi tekmovalna ekipa OŠ Blanca, ki so jo sestavljali devetošolki Staša Strnad in Eva Županc ter osmošolka Neja Pavlič. Pomerile so se v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev.

Sama priprava oz. kuhanje je potekalo pod strogim očesom pet članske strokovne komisije in je bilo časovno omejeno na šestdeset minut. Poleg same priprave jedi so ocenjevali tudi izgled in okus jedi ter pogrinjek.

Dekleta so pripravile zelenjavno pirino rižoto z ocvrto kranjsko klobaso v koruznih kosmičih in gorčično omako ter za sladico sladke skutine štruklje s pehtranom in medenim prelivom.

Z odličnimi jedmi so se pomerile v močni konkurenci 15 osnovnih šol. V pripravo so vložile veliko truda in za svoje kuhanje bile deležne pohval in spodbudnih komentarjev strokovne komisije.

Mlade kuharice si zaslužijo čestitke in pohvale, zato jim želimo, da vsa pridobljena znanja in izkušnje s pridom uporabijo tudi v domači kuhinji.

 

Mentorica Olga Lužar

(Skupno 352 obiskov, današnjih obiskov 1)