V torek, 9.10.2017, je v Hotelu Bernardin v Portorožu, v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije potekalo že 9. državno tekmovanje osnovnošolskih kuharjev za Zlato kuhalnico.

Na tekmovanje se je spomladi z zlatim priznanjem na regijskem tekmovanju uvrstila tudi tekmovalna ekipa OŠ Blanca, ki so jo sestavljale Neja Pavlič, Neža Strnad in Žana Žniderič. Pomerile so se v pripravi rižote kot glavne jedi in vanilijeve kreme s sadjem kot sladice.

Sama priprava oz. kuhanje je potekalo pod strogim očesom pet članske strokovne komisije in je bilo časovno omejeno na šestdeset minut. Poleg same priprave jedi so ocenjevali tudi kreativnost, izgled in okus jedi ter pogrinjek.

Dekleta so pripravile telečjo rižoto s kurkumo in žafranom, za sladico pa pomladno tortico z vanilijevo kremo in sadjem. Z odličnimi jedmi so se pomerile v močni konkurenci 16 osnovnih šol, ki so na regijskih tekmovanjih dosegli najboljše rezultate. V pripravo so vložile veliko truda in za svoje kuhanje bile deležne pohval in spodbudnih komentarjev strokovne komisije. Prikuhale so si srebrno priznanje ( le 0,74 točke do zlatega).

Mlade kuharice si zaslužijo čestitke in pohvale, zato jim želimo, da vsa pridobljena znanja in izkušnje s pridom uporabijo tudi v domači kuhinji.

 

Mentorica Olga Lužar

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)