V petek, 17. 9. 2021, je bil uradni dan za začetek branja knjig za bralno značko.

 Na ta dan se je rodil in umrl znan slovenski mladinski pisatelj France Bevk, ki je dejal: «DOBRA KNJIGA ZLATA KNJIGA.«
Bevk je tudi zapisal : » Dobro knjigo je treba večkrat vzeti v roke, vsakokrat se bralcu odkrijejo lepote in resnice. Branje nam odkriva življenje in svet, nam bogati srce in znanje. To je važno, zakaj brez bogastva srca ni mirnega sožitja med ljudmi in brez znanja ni mogoč napredek, po katerem vsi strmimo.«

Na naši šoli smo ta dan obeležili z dvema prireditvama.

Sprejema prvošolcev v šolsko skupnost so se udeležili razredni predstavniki in učenci od 1. do 4. razreda. V krajšem kulturnem programu so nastopili najstarejši otroci iz vrtca, učenci 3. razreda in nekateri posamezniki. Zbrane je nagovorila tudi gospa ravnateljica, ki je vse vzpodbudila k opravljanju bralne značke. Najstarejši predstavnici šolske skupnosti sta pripravili za prvošolce zaobljubo, pri kateri so obljubili, da bodo spoštovali učitelje, sošolce in druge, opravljali domače naloge … Devetošolci so vsakemu posamezniku predali knjižno darilo uganke Ponikalnice. Po tem so sledile pravljice iz nahrbtnika.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine in Bralno značko je cenjena gostja IRENA CERAR, pravljičarka, navzočim pripovedovala ljudske pravljice. Z veseljem smo ji prisluhnili.

Za učence predmetne stopnje je gospa Cerar predstavila svoj knjižni opus. Učencem je zelo doživeto pripovedovala ljudske pravljice za odrasle, ki so si jih pripovedovali včasih, ko so se ob dolgih zimskih večerih krajšali čas, ko še ni bilo televizije in računalnika. Z lahkoto smo si lahko predstavljali doživeto predstavljene pravljične junake in zato natopajočo nagradili z bučnim aplavzom.

Hvala vsem sodelujočim, da smo skupaj preživeli prijetno kulturno dopoldne.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)