Blanški devetošolci so se 15. junija v Kulturnem domu na Blanci poslovili s prisrčnim programom. V parih so se kar vsi preizkusili v vlogi voditeljev. Recitirali so pesmi gimnazijke Neže Cerinšek iz pesniške zbirke Moje ptice; te pesmi je Neža napisala še kot osnovnošolka. Recitacijam sta dali glasbeno podlago Alja Lisec s klavirjem ter Lara županc z violino, spremljala pa jo je sestra Patricija na klavirju. Skupaj so tudi zapeli.  Program so popestrili s plesnimi točkami, na katere jih je pripravil g. Sebastjan Vodlan iz plesne šole Lukec.

Učiteljem in učiteljicam ter tehničnim delavcem so se zahvalili z rožicami, starše pa so izzvali na dvoboj v različnih spretnostih: streljanje na gol, met na koš, žaganje drv, zabijanje žebljev, stepanje beljaka, streljanje vžigalic s srkalkami, bottle flip, sestavljanje kock, daljinsko vodenje avtomobilčka in šivanje okrasne blazinice.

Sledilo je plačilo za njihovo delo. Prav vsi so uspešno opravili svojo osnovnošolsko obvezo, zato so z nasmejanimi obrazi sprejemali spričevala ter obilo pohval in priznanj. V imenu župana Srečka Ocvirka je govor prebral ravnatelj mag. Vincenc Frece.

Pesem Mi se imamo radi so ob zvokih harmonike Eve Vidmar skupaj z devetošolci zapeli tudi vsi v dvorani.

Za prijeten zaključek smo nazdravili z otroškim šampanjcem in se posladkali z valetno torto, ki jo je pripravila gospa Katja Golobič. Po programu so starši na dvorišču pred dvorano pripravili bogato pogostitev.

Letošnja maskota valetnikov je bila sovica kot simbol modrosti. Naj jim modrost v življenju pomaga pri krmarjenju med čermi življenja.

Srečno, devetošolci!

Foto: Jože Županc

 

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)