Tudi letos smo v petek, 20. 11. 2020, obeležili dan slovenske hrane in  spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil letos že deseti po vrsti.

Glede na trenutne razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ni izvedel, kot v preteklih letih, temveč smo namenili pozornost ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Zato smo pri pouku na daljavo, del šolske ure namenili dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja.

Pomembno je zavedanje naših otrok, da je hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa. Vse te prednosti nam zagotavlja lokalna oziroma slovenska hrana. S tem, ko se odločimo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja.,

Doma so si učenci pripravili zajtrk, ki je vključeval živila, značilna za Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

V galeriji so slike in izdelki učencev tretjega in petega razreda.

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)