V sredo, 13. oktobra, smo v okviru otroškega parlamenta v dopoldanskem času izvedli učno uro s predsednikom DZ RS gospodom Igorjem Zorčičem. Projekt je v virtualni obliki zaživel letos junija in je namenjen seznanjanju osnovnošolcev s parlamentarizmom in spodbujanju njihove aktivne udeležbe v procesih družbenega odločanja.

Preko spletne platforme zoom smo se vključili v Državni zbor, iz katerega nam je na svojem delovnem mestu gospod Zorčič najprej predstavil delo DZ, svoje naloge in funkcije v njem, nato pa je gospod Uroš Brezovšek, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, vodil naše srečanje in posamezne predstavnike šol sevniške občine povabil k besedi. Tako so tudi mladi udeleženci srečanja lahko zastavljali vprašanja gospodu Zorčiču in prisluhnili njegovim odgovorom. Na koncu pa je gospod Igor še sam zastavil nekaj vprašanj sodelujočim v zvezi z doživljanjem šolanja in ukrepov, ki ga že več kot leto in pol zaznamuje korona virus covid-19.

Na dogodku so kot predstavniki naše šole sodelovali  sedmošolka Bina Katarina Groboljšek, osmošolka Liza Strnad in devetošolec Matic Grilc. Izkušnja se je vsem trem udeležencem zdela zelo zanimiva in bi jo z veseljem ponovili.

                                                                                              mentorica OP

                                                                                       Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)