V prijetnem okolju grajskega parka v Sevnici je v torek, 7. junija 2022, v zgodnjih večernih urah  potekala svečana prireditev, na kateri so najuspešnejšim učencem sevniških osnovnih šol in Glasbene šole Sevnice ob zaključku šolanja podelili pohvale in knjižne nagrade.

Z naše šole je kriterije izpolnjevalo sedem devetošolcev, ki so se v zadnjem triletju izkazali s svojimi učnimi uspehi oziroma rezultati na državnih tekmovanjih v znanju, športu, na področju kulture ali z drugimi izrednimi dosežki.

Učence Matica Grilca, Tjaša Groboljška, Žano Kočevar, Tajdo Peklar, Pio Paulino Pinoza, Urbana in Davida Slemenška so spremljali starši, na dogodek sva bili povabljeni tudi gospa ravnateljica Ksenija Juh in razredničarka Nina Grabenšek Kadilnik.

Za grajsko vzdušje so že ob prihodu v srednjeveških oblačilih poskrbeli člani Društva Trg Sevnica, prireditev je povezoval Ciril Dolinšek, pohvale in knjižne nagrade pa sta podeljevala gospod župan Srečko Ocvirk in višja svetovalka župana gospa Jelka Tršinar. Za glasbene točke sta poskrbela pevka Sara Praznik in kitarist Primož Lisec.

Vsej sedmerici, njihovim staršem in učiteljem oziroma mentorjem, ki so jim pomagali pri doseganju njihovih uspehov, iskreno čestitamo in želimo veliko nadaljnjih uspehov!

 

                                                                                                                Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)