Vsako leto prvi teden v oktobru praznujemo Teden otroka. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki poteka od 3. do 9. oktobra, je SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.
In prav na dan, ko se je Teden otroka pričel, smo se učenci in učitelji 1. triade z avtobusom odpeljali v živalski vrt v Ljubljano. V okviru naravoslovnega dne smo v delavnicah spoznali želvo – močvirsko sklednico, kačo – rdečega goža in malega madagaskarskega tenreka, ki  po videzu še najbolj spominja na našega ježa, vendar z njim ni v sorodu. Presenetila nas je informacija, da je mali tenrek v sorodu s slonom in v naravi živi le na največjem afriškem otoku Madagaskarju. Zaradi svoje ljubkosti in nezahtevnosti  je postal tudi hišni ljubljenec.
Vse živali smo lahko potipali.
V drugi delavnici  smo spoznali kožo, kosti, lobanje, rogove in krzna nekaterih živali. Vse razstavljene predmete smo lahko potipali. Uganiti smo morali, kateri živali pripadajo. Bilo je zelo zanimivo in poučno.
Po krajšem odmoru in slastni malici smo se sprehodili po živalskem vrtu. Videli smo slona, volkove, medvedki, leve, tigre …
Naravoslovni dan smo zaključili z ogledom morskega leva.
Polni vtisov in novih spoznanj smo se odpeljali proti domu.
 
                                Zapis: Tatjana Arčon
                                Fotografije: Tina Strnišnik Golob in Robert Ašič
(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)