V torek, 7. marca, so se trije predstavniki naše šole udeležili 33. Občinskega otroškega parlamenta občin Sevnica in Radeče. Predstavnike šol, njihove mentorje ter ravnatelje je najprej pozdravil koordinator ZMPS, sledil je pozdrav ravnateljice OŠ Krmelj, ki je tokrat gostila prireditev, uspešno delo pa sta zaželela tudi župana Občine Sevnice in Občine Radeče.

Osmošolca Žan Kolarič in Lia Lucija Pinoza ter devetošolec Vik Starič so nato  sodelovali vsak v svoji delavnici. V grajskih sobanah so njihovo delo v treh skupinah vodile in usmerjale zunanje strokovne sodelavke. Kljub zahtevni temi Duševno zdravje otrok in mladostnikov smo učenci in mentorji dobro sodelovali ter  v sproščenem vzdušju razmišljali o samopodobi, tehnikah sproščanja in medvrstniškem vedenju. Svoje ugotovitve so predstavniki šol nato predstavili vsem udeležencem srečanja v plenarnem delu. Sledil je izbor dveh predstavnikov za Regijski OP. Izvoljeni sta bili predstavnici iz OŠ Radeče in OŠ Šentjanž.

Naj nas pri skrbi za svoje duševno zdravje in krepitvi notranje svetlobe vodi misel krmeljske šole, ki so jo zapisali na simbolični spominek: Ljudje so kot vitražna stekla. Iskrijo se in sijejo, ko je zunaj sonce. Ko pa se stemni, se njihova resnična lepota razlije le, če je svetloba znotraj njih.

 

                                                                                                         Mentorica

                                                                                                            Nina Grabenšek Kadilnik

 

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)